© 2019 Vereniging Vriendenerf     Vriendenerf stoomt vooruit

 

27-04-2014

 

Wij hebben weer een paar drukke weken achter de rug. De informatieavond van 15 april j.l. was een groot sucess, met enkele zeer geinteresserde bezoekers. Toevallig waren veel Erfvrienden in Olst die dag bezig in verschillende commissievergaderingen, dus kwamen ze ook ’s avonds naar de info avond. Dit gaf de nieuwe geinteresserden de kans om met meerdere van onze leden te praten: de vragen en discussies waren zeer geanimeerd, en het resultaat was een lijst met  4 nieuwe aspirantleden. De e-mails en telefoontjes blijven binnendruppelen, dus is het voor ons helder:  Vriendenerf is een mooi project, helemaal van deze tijd!

Vorige week is het koopcontract voor ons bouwperceel getekend met de Gemeente Olst-Wijhe. Verder hebben wij van onze energieadviseur, Frank Schipper, een heldere uitleg gekgregen over de mogelijkheden om energie arm of energie neutraal te wonen: wat zijn de voor- en nadelen van zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen? Samen met het Bouwteam gaat Frank een plan voor ons uitwerken aan de hand van onze voorkeuren. En van architecten Hiltrud en Martijn hebben wij nu ook de eerste schetsen van de buitengevels van onze toekomstige woningen gekregen. Het wordt allemaal steeds concreter. 

Volgend weekeinde gaan wij met de hele groep “en retraite” om verder aan onze plannen te werken. O.a. komen aan bod de volgende onderwerpen: wat betekenen duurzaam en ecologisch voor ons, hoe willen we ons erf inrichten en hoe willen we het gemeenschappelijk gebouw “De Schuur” gebruiken. Daarnaast zullen we tijd hebben om bij te praten en samen te eten.

Op 17 mei is de open dag van de Federatie Gemeenschappelijk Wonen. Hoewel wij nog geen gebouw hebben, zullen wij  tussen 13 en 16 uur met een aantal leden aanwezig zijn met een marktkraam op ons bouwterrein aan de Ringmus in Olst. Iedereen is welkom om te komen praten en kijken naar een maquette van het project en de tekeningen die gemaakt zijn door de architect.

 

Françoise

 

Foto
Foto
Foto
Foto

© 2022 Vereniging Vriendenerf