VO uit, DO in1-11-2014

 

 

Wat een marathonvergadering was het vandaag , op deze warmste 1 november ooit!

Wij begonnen om 10 uur met een korte ALV waarin we unaniem besloten dat de Voorlopigontwerp (VO) fase nu afgesloten kan worden op basis van de huidige kostencalculaties.  Wij kunnen dus beginnen aan het Definitieve Ontwerp (DO). Dat deden wij dan ook meteen vandaag, met onze eerste DO workshop in aanwezigheid van onze architect Hiltrud.

Het was indrukwekkend om al die mensen rond de tafel te zien,  in totaal 22, van wie 14 leden, 3 aspirant-leden, 3 belangstellenden, Hiltrud en haar assistent Martijn. Wij hebben, na een korte inleiding door Hiltrud, eerst in groepjes aan de buitengevels gewerkt: hoeveel steen willen we, hoeveel hout, waar komen ramen en overkappingen? Per “blok” van 3 huizen hebben wij onze wensen opgeschreven. Hiermee gaan Hiltrud en Martijn aan de slag om er een mooi en verantwoord geheel van te maken, met speelse overgangen tussen steen en hout. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Na een heerlijke lunch met Thea’s famous soups en lekkere broodjes zijn wij aan het tweede deel van de workshop begonnen. Elk huishouden kreeg een speed-date van 10 minuten met Hiltrud en Martijn om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen over het voorlopig ontwerp van de eigen woning, terwijl de rest van de groep, als in een vissenkom, eromheen stond om te kijken en af en toe commentaar te geven. Hoewel Tineke ons met haar keukenwekker streng aan onze tijd hield, bleek het mee te vallen, want 10 minuten is toch best lang als je de volledige aandacht van 2 specialisten hebt! Het was een mooie manier om van elkaar te zien wat de wensen qua inrichting van iedereen waren. We hebben allemaal heel verschillende indelingen van de binnenruimten van onze huizen voor ogen.

Na afloop hebben we nog even centraal besproken hoe de DO- fase zal verlopen: de huizen worden nu tot in detail getekend en wij moeten over dingen zoals ramen, vloerbedekking, afwerking van de muren, etc. gaan nadenken-wij gaan vrolijk verder!

Bij een goed einde hoort een goed begin!

Françoise
 

Foto
Foto
Foto
Foto

© 2022 Vereniging Vriendenerf