Een dubbele agenda

 

16 mei 2015

 

Vandaag moesten we twee heren dienen: een ledenvergadering en ‘s middags, gelijk met het middagdeel ervan, op de Open Dag van de LVGO , acte de présence geven op ons veldje. Het lukte ons dankzij een goede organisatie en slim voorwerk van de “Olstenaren” onder ons om alles voor elkaar te krijgen. De enigen die niet meewerkten waren de weergoden, of wellicht waren het wel de IJsheiligen die er geen genoeg van konden krijgen..

De ochtendvergadering liep voorspoedig, we werden bijgepraat door het Bouwteam en het Groen Financieel Team (GFT) over de tekeningen van onze huizen en het financiële plaatje plus de vereiste stappen. Een vertrouwd en veilig gevoel dat al dit soort belangrijke en soms wel specialistische zaken zo goed worden voorbereid en  afgehandeld. Een 11ehuishouden is ons komen versterken en er is nu nog maar 1 woning vrij. Zo groeien we tot onze grote vreugde gestaag en er is alweer belangstelling voor het laatste huis.

Voor het eerst dit jaar werden we niet verwend met een verzorgde lunch, maar gingen we gezamenlijk- op fiets, in auto of camper- naar ons bouwterrein om daar ons eigen broodje te eten in afwachting van bezoekers van de Open Dag. Het regende, de wind waaide om de door de gemeente beschikbaar gestelde kraam en af en toe kwam een waterval van opgespaard dakwater daarvan naar beneden. Gelukkig werd ons hart verwarmd door onderlinge gesprekken en  konden we in het met lint uitgezette eerste blokje van drie huizen letterlijk open huis vieren. Toen de meesten teruggingen (maar gelukkig bleven de campers) naar de warmte van de vergaderruimte om daar van gedachten te wisselen over allerlei zaken rond ons gemeenschappelijke, 13e huis en verslag te krijgen vanuit de werkgroepen, bleven we met twee leden achter om eventuele bezoekers te woord te staan. 

 

En bezoekers kwamen er, ondanks de regen, vanuit diverse hoeken van het land maar ook een toekomstige buurman die zijn belangstelling toonde. De meesten wilden zich laten informeren over onze visie en aanpak, omdat ze van plan waren zelf ook ergens een woongroep te starten. Leuk om gelijkgestemden te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Het enthousiasme was inspirerend. Ook een journalist en fotograaf van de Stentor kwamen langs en met die belangstelling waren we natuurlijk ook blij.

Om 4 uur zat het er allemaal weer op en kwam de opruimploeg er aan. De zon brak door en tevreden namen we afscheid van elkaar. Al met al weer een geslaagde dag en nu op naar de informatieavond van 2 juni a.s.

 

Heleen

 

Foto
Foto
Foto
Foto

© 2022 Vereniging Vriendenerf